today-is-a-good-day
13 C
Athens

Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 χρόνια Φράγμα Μαραθώνα

Η ΕΥΔΑΠ, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη προσέλευση και στο έντονο ενδιαφέρον του κοινού για την Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα», ανακοινώνει την παράτασή της έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020.  

Η επετειακή έκθεση της ΕΥΔΑΠ για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την κατασκευή του φράγματος και της τεχνητής λίμνης του Μαραθώνα, έχει ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 χρόνια Φράγμα Μαραθώνα» προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να μελετήσει  τις πολλές προκλήσεις που έκρυβε αυτό το μεγάλο έργο, εξετάζοντας όχι μόνο τις ιστορικές και τεχνικές συνθήκες, αλλά και τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές.

Η Έκθεση διερευνά ποιο ήταν το συγκείμενο της εποχής κατασκευής του έργου, ποιοι εργάστηκαν γι’ αυτό και υπό ποιες συνθήκες, τι σώζεται από την κατασκευή του 90 χρόνια μετά και πόσο επηρέασε το εργοτάξιο αυτό στην οργάνωση των μετέπειτα τεχνικών έργων στη χώρα μας.

Τα παραπάνω ερωτήματα αντιστοιχούν στις εξής τρεις θεματικές ενότητες:

Α. Μία σύνθετη κατασκευή
Β. Ένα πρότυπο και πολυπληθές εργοτάξιο
Γ.  Η Διατήρηση στη μνήμη

Περπατώντας μέσα στις αίθουσες της Έκθεσης οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τις δυσκολίες στην πραγμάτωση ενός από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της εποχής, που υπήρξε εφαλτήριο μιας σειράς άλλων σπουδαίων έργων που άλλαξαν την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και επέτρεψαν την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Πρωτεύουσας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό.

Επιμέλεια έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη

Ώρες και ημέρες λειτουργίας Έκθεσης:

Δευτέρα Κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9:00-13:30

Παρασκευή 9:00-20:00

Σάββατο 11:00-16:00

Κυριακή 10:00-18:00

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Πειραιώς 254, Ταύρος

Περισσότερες πληροφορίες στο  https://www.facebook.com/events/572195596861034/ και στο www.eydap.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ