today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Συνέδριο πολιτιστικής κληρονομιάς από τον The Heritage Management Organization

Ένα συνέδριο που φέρνει στο προσκήνιο συλλογικότητες από όλη τη χώρα με αντικείμενο την πολιτιστική κληρονομιά συναντούνται και συνομιλούν σήμερα 6 και αύριο 7 Δεκεμβρίου 2019 στην Ελευσίνα. Πρόκειται για το συνέδριο «Οι Κοινότητες στο Προσκήνιο: Η Εμπειρία της Ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (HerMa HUB: Fostering Communities), που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Heritage Management Organization (Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς), σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά, περισσότερες από 30 ομάδες πολιτών από την Αθήνα, την Ελευσίνα και την περιφέρεια (Κρήτη, Ιόνιο, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Σποράδες κ.α), μαζί με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συστηθούν και θα ανταλλάξουν πληροφορίες και καλές πρακτικές που αφορούν την εμπειρία της ενεργοποίησης πολιτών μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Η Ελευσίνα ως πόλη έχει πολλές ιδιαιτερότητες, αλλά μία μας ενδιαφέρει περισσότερο: το γεγονός ότι είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Δηλαδή στην Ελευσίνα, ενώ είναι μια σχετικά μικρή πόλη, υπάρχουν σύλλογοι που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλο τον ελληνικό κόσμο, από την Τραπεζούντα ως την Ήπειρο και από την Κρήτη ως τη Σύμη. Λόγω εκβιομηχάνισης μετανάστευσε εσωτερικά ο πληθυσμός για να βρει εργασιακές ευκαιρίες. Τώρα έχουμε μια πόλη όπου η δεύτερη και τρίτη γενιά αυτών των ανθρώπων ζουν μαζί στον ίδιο αστικό χώρο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευάγγελος Κυριακίδης, επίκουρος καθηγητής αρχαιολογίας και διευθυντής του The Heritage Management Organization.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ