Γιατί δεν κατέβηκε για την Creta Farms η πλευρά Δουζόγλου

375
ΑΠΕ

«Το ενδιαφέρον μας για την Creta Farms ήταν πραγματικό, αλλά δεν υποβάλαμε δεσμευτική προσφορά για πολλούς λόγους». Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Macofin Hellas, Λαυρέντης Αλβέρτης, και εξήγησε γιατί τελικά ο όμιλος Δουζόγλου απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Όπως εξήγησε, η εμπλοκή του ομίλου, τουλάχιστον σε επίπεδο ενδιαφέροντος για επένδυση στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, οφείλεται σε δική του πρωτοβουλία, δεδομένου ότι ο ίδιος – που ήταν επί χρόνια στέλεχος στις επιχειρήσεις του Δημήτρη Κοντομηνά –  γνώριζε την εταιρεία και τους βασικούς της μετόχους.

Ο κύριος Αλβέρτης αποκάλυψε ότι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αρκετοί από τους άλλους υποψηφίους επενδυτές προσέγγισαν την πλευρά Δουζόγλου, προτείνοντας να κατέβουν μαζί, ως joint venture. Μεταξύ αυτών και η πλευρά Βιντζηλαίου, όχι όμως η Lime Capital.

Μέσω της επένδυσης στην Creta Farms, η πλευρά Δουζόγλου θεωρούσε ότι θα μπορούσε να υλοποιήσει το πλάνο της για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα και τη σύνδεσή του με τη Νότια Αμερική.

«Δεν υποβάλαμε πρόταση, γιατί δεν είχαμε το επίπεδο συνεννόησης, που θα θέλαμε, με τον Τάκη Δομαζάκη. Δεν ήταν επαρκής η διοικητική ομάδα, όπως την αντιλαμβανόμασταν. Θέλαμε να την ενισχύσουμε με διεθνή παίκτη. Δεν προλάβαμε. Εκτιμήσαμε ότι η κατάσταση της εταιρείας ήταν πολύ δύσκολη για να υποστηριχθεί μόνο από τη συγκεκριμένη ομάδα (…) Η σχέση μας πλέον με τον Τάκη είναι ανύπαρκτη», ανέφερε.