today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Γαλλία: Τα συνδικάτα καλούν σε νέες απεργίες και διαδηλώσεις την Τρίτη 10/12

Το συντονιστικό όργανο των γαλλικών συνδικάτων και τέσσερις οργανώσεις νεολαίας κάλεσαν για μια νέα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την προσεχή Τρίτη κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που ‘κατέβασε’ τουλάχιστον 800.000 ανθρώπους στους δρόμους χθες.

«Όλοι στους δρόμους στις 10 Δεκεμβρίου για μια νέα ημέρα κινητοποιήσεων όλων των επαγγελμάτων», δήλωσε η Κατρίν Περέ, συνομοσπονδιακή γραμματέας του συνδικάτου CGT έπειτα από μια συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των γαλλικών συνδικάτων, που θα συνέλθει εκ νέου την Τρίτη για να αποφασίσει για τη συνέχεια της κινητοποίησης.

«Είμαστε αποφασισμένοι, δεν είναι ένα κίνημα μερικών ημερών», είπε η Μπερναντέτ Γκρουαζόν, γενική γραμματέας της FSU, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εκπαιδευτικών, ένα επάγγελμα όπου καταγράφεται ιδιαίτερη κινητοποίηση.

«Υπάρχουν AG (γενικές συνελεύσεις) παντού στη Γαλλία. Στις μεταφορές, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί δεν χαρίζουν τίποτα. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης», είπε ακόμη η Κατρίν Περέ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν «υπολόγισε το εύρος της κοινωνικής κινητοποίησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ