today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Πώς το καλύτερο sushi restaurant έχασε τα τρία αστέρια Michelin

Το Sukiyabashi Jiro, το οποίο άνοιξε το 1965 και πήρε για πρώτη φορά τα τρία αστέρια Michelin το 2007, πλέον δεν έχει κανένα αστέρι.
Ο οδηγός Michelin αποφάσισε να του τα αφαιρέσει.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Michelin Guide, η απόφαση ελήφθη επειδή το εστιατόριο δεν είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό. Αυτό δεν σημαίνει πως έκλεισε, αλλά, όπως αναφέρουν από το Michelin Guide, “Όπως έχουμε αντιληφθεί, το Sukiyabashi Jiro δεν δέχεται πλέον κρατήσεις από το ευρύ κοινό”, που σημαίνει ότι “στην πραγματικότητα δεν έχασε ακριβώς τα αστέρια, αλλά δεν αποτελεί πλέον ένα εστιατόριο, που αξίζει να αξιολογήσουμε στον οδηγό μας. Η πολιτική του Michelin Guide είναι να παρουσιάζει εστιατόρια, στα οποία μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση”.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Jiro Ono, είναι πλέον 94 ετών, αλλά συνεχίζει να εργάζεται με τη βοήθεια του μεγαλύτερου γιου του, ενώ ο μικρότερος γιος του διευθύνει το δεύτερο εστιατόριο της οικογένειας, που όμως είναι ανοιχτό στο κοινό και διαθέτει δύο αστέρια.
Στο εστιατόριο αυτό δείπνησαν το 2014 ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίντσο Άμπε, αλλά και πριν από αυτό το εστιατόριο ήταν γνωστό.
Η πολιτική κρατήσεων είναι πλέον διαφορετική. Όποιος θέλει να το επισκεφθεί θα πρέπει να είναι τακτικός πελάτης, να έχει υψηλές γνωριμίες, για να ασκήσουν “επιρροή” ή να κάνει κράτηση μέσω κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ