today-is-a-good-day
19 C
Athens

Περιφέρεια Αττικής: “Με την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής δεν παίζουμε”

Στην πρόβλεψη της ΕΜΥ για «ένταση των καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας», οφείλεται η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να καθυστερήσει κατά δύο ώρες η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία του Λεκανοπεδίου, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, με αφορμή αρνητικά σχόλια που επέσυρε η συγκεκριμένη απόφαση.
Όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, με σχέδιο και πρόγραμμα, η Περιφέρεια εκπονεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, καθώς κι ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας που δίνει βάρος στην πρόληψη. Τονίζεται επίσης, ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας, δεν παίζει παιχνίδια με τις ζωές των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών και «για την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας λαμβάνουμε ενημέρωση από την ΕΜΥ, ότι προβλέπεται από τις 6 πμ δίωρη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, ενώ ακολούθησαν και σχετικές συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ήταν αυτονόητο να αποφασίσουμε τη μετάθεση της έναρξης λειτουργίας των σχολείων, ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις που θα έθεταν, πιθανόν, σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και των μικρών μαθητών.
Για μας έχει μεγαλύτερη αξία το να σωθεί έστω και μια ζωή, από το κόστος μιας μικρής ταλαιπωρίας κάποιων συμπολιτών μας. Μας πληγώνει περισσότερο η απώλεια της ζωής πέντε συνανθρώπων μας σε άλλες περιοχές της χώρας, από την πρόσφατη θεομηνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ