Η Seat ξεκινά την ηλεκτρική της «επίθεση» με την παρουσίαση του Mii electric

ΑΠΕ

Η Seat ξεκινά την ηλεκτρική της «επίθεση» με την παρουσίαση του Mii electric, ενός οχήματος που συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με το δυναμισμό, την κομψή σχεδίαση και το χαμηλό κόστος απόκτησης.

Το εξωτερικό του Mii electric είναι ανανεωμένο, έγινε πιο σπορ και περιλαμβάνει την εισαγωγή του λογότυπου με «ηλεκτρικά» γράμματα στο πίσω μέρος και αυτοκόλλητα στα πλαϊνά, ενώ στο εσωτερικό, οι αλλαγές εστιάζονται κυρίως στο νέο ταμπλό. Το Mii electric έχει τις διαστάσεις για να πετύχει ως αυτοκίνητο πόλης. Με συνολικό μήκος 3.556μ., πλάτος 1.645μ., ύψος 1.481μ. και μεταξόνιο 2.421μ. μπορεί να ελιχθεί με ευκολία στην πόλη, να παρκάρει και να κινηθεί σβέλτα.

Το πλαίσιο έχει προσαρμοσθεί και ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει μία πιο ακριβή, σταθερή και ελεγχόμενη οδήγηση, ενώ το υδραυλικό τιμόνι εξασφαλίζει μία καλά σταθμισμένη σχέση μεταξύ οδηγού, οχήματος και ασφάλτου. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 83 ίππους και 212 Nm ροπή, ενώ το πεντάθυρο όχημα μπορεί να φτάσει τα 50χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Το Mii electric μπορεί να φτάσει τα 100χλμ/ώρα σε μόλις 12,3 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητα να εστιάζεται στα 130χλμ/ώρα. Έχει αυτονομία και 259 χιλιόμετρα, ενώ με αποκλειστική χρήση στη πόλη φτάνει μέχρι και τα 358 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Όταν συνδεθεί με ένα γρήγορο DC φορτιστή, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει το 80% της χωρητικότητας της σε μόλις μία ώρα, ενώ ο χρόνος φόρτισης φτάνει περίπου τις τέσσερις ώρες σε σύστημα AC 7,2kW, όταν συνδεθεί σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σημείο φόρτισης.

Αυτό πάντως που αναφέρουν οι επικεφαλής της εταιρείας είναι ότι όταν το Mii Electric λανσαριστεί στις βασικές του αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) θα είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος απόκτησης.