today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Α.Χαρδαλιάς για “Βικτώρια”: Ήταν το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε

«Ήταν το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Υπήρχαν προβλήματα. Ήταν δύσκολη βραδιά για την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Αττική» δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και τα προβλήματα που προκάλεσε η «Βικτώρια» σε περιοχές της χώρας.
«Είχαν προηγηθεί οι εργασίες καθαρισμών, ειδικά στις δυνητικά επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ.
«Είχαμε μικρά ζητήματα με απεγκλωβισμούς, κατολισθήσεις και φερτά υλικά. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλημμύρα είναι πιο δύσκολη από τη δασική πυρκαγιά. Στη δασική πυρκαγιά μπορεί και να προβλέψεις το περιβάλλον όπου μπορεί να κινηθεί, στην πλημμύρα παίζει ρόλο ακόμη και η τύχη, η συγκυρία, η στιγμή. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε πάει με όλα μας τα μέσα και έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε εκμηδενίσει κάθε περίπτωση να συμβεί το κακό» ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ