today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Διαμαρτυρία Αλ. Χαρίτση για προβολή ρατσιστικών συμπεριφορών

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Η αλήθεια θα σπάσει τον αποκλεισμό. Ήδη διαπερνά τα τείχη της σιωπής. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα φωτίσουν το σκοτάδι». Αυτό αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε σχόλιό του όπου αντιπαραβάλει  την προβολή που αφορούσε αφενός την υποδοχή προσφύγων από τη Σάμο, σήμερα και προχθές το βράδυ, στο Λιμάνι του Πειραιά, και, αφετέρου, το θέμα της κατανάλωσης χοιρινού και αλκοόλ στα Διαβατά.

Ειδικότερα ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «προχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί, εκατοντάδες συμπολίτες μας υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά κατατρεγμένους ανθρώπους από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη με λουλούδια και δώρα. Πρόσφυγες, που θα έπρεπε από το καλοκαίρι να έχουν μετεγκατασταθεί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας της πρωτοφανούς αδράνειας της κυβέρνησης».

Σχολίασε ότι «η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε δυστυχώς είδηση για την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και πως «αντίθετα, οι τριάντα γραφικοί αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνοι, καταναλωτές χοιρινού και αλκοόλ στα Διαβατά, καθώς και ο θλιβερός αυτόκλητος αρχηγός τους, αποτελέσαν κορυφαία είδηση για τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια, δυστυχώς ακόμη και για το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας ΕΡΤ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «έχουμε έτσι μπροστά μας το καλύτερο παράδειγμα για το πώς τροφοδοτείται ο ρατσισμός και οι μισαλλόδοξες και ακροδεξιές αντιλήψεις. Με την υπερπροβολή τους και τον ουδέτερο, αν όχι και θετικό, σχολιασμό τους». Συμπλήρωσε ότι «έχουμε επίσης το καλύτερο παράδειγμα για το πώς αποκρύπτεται η πραγματικότητα και πώς αδίστακτα παραχαράσσεται η αλήθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ