today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Η πρώτη αξιολόγηση Υπουργών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την πρώτη αξιολόγηση των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, καθώς το «μπλοκάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει γεμίσει σημειώσεις. Η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, «ΜΑΖΙ», αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του νέου έτους.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση για την απόδοση της κυβέρνησης και την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έγιναν περισσότερα απ ότι αναμενόταν και αυτό – όπως επισημαίνεται – οφείλεται στην καλή προετοιμασία η οποία είχε γίνει κατά τη διάρκεια που η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, στο πρώτο τέστ-τριμήνου κάποιοι τα πήγαν πολύ καλά και έχουν πάρει δημόσια τα εύσημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Του Κώστα Πασίση

Κάποιοι άλλοι κινήθηκαν στο …επτά με …οκτώ αλλά υπάρχει και μια κατηγορία, που κινήθηκε λίγο πάνω από τη …βάση.
Όσοι έμειναν πίσω στο πρώτο τρίμηνο ήδη ενημερώθηκαν σχετικά γιατί στο τέλος του έτους θα κληθούν για επαρκείς εξηγήσεις…
Πιθανότατα, όμως, οι …μετεξεταστέοι θα έχουν άλλο ένα εξάμηνο στη διάθεση τους για να …βελτιωθούν και να πετύχουν τους στόχους και αυτό για να μην μετατραπεί η προειδοποιητική «κίτρινη» κάρτα σε κόκκινη.
Θέμα ανασχηματισμού αυτή την περίοδο δεν υφίσταται, επειδή ο χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός για να «καεί» το συγκεκριμένο μεγάλο χαρτί. Άλλωστε η κυβέρνηση στο σύνολο της έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης η οποία, όμως παράλληλά έχει εκφράσει και τη δυσαρέσκεια της για τους τομείς υστέρησης της κυβέρνησης.
Με το κλείσιμο, όμως, ενός χρόνου, όπου η κυβέρνηση θα κολυμπά σε βαθιά νερά, τίποτε δεν αποκλείεται αναφορικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και κινήσεις που θα αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει ότι κανείς υπουργός ή υφυπουργός δεν είναι μόνιμος στο κυβερνητικό σχήμα.

Η αξιολόγηση όμως, δεν αφορά μόνο τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ που είναι υποχρεωμένοι να έχουν καθημερινή παρουσία στη βουλή. Το Μαξίμου, ωστόσο θέλει να αξιοποιήσει περισσότερο την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας της Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε από τους βουλευτές να συμπληρώσουν μια φόρμα με τις δραστηριότητες τους αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει να διαπεραιώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος σε συνεργασία με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού επεξεργάζονται διάφορες προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των βουλευτών.

Μια τέτοια πρόταση είναι να δημιουργηθούν και ομάδες εργασίας ανά υπουργείο.
Επίσης υπάρχουν εισηγήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι περισσότερες ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο του στη Βουλή, ώστε οι βουλευτές να αισθάνονται περισσότερο την παρουσία του …κοντά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ