today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Β.Κικίλιας: 800 νέοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων θα υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα υπογράψουν 800 νέοι γιατροί, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2011-2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα.

«Γιατροί όλων των ειδικοτήτων για όλη τη χώρα, 800 νέοι άνθρωποι δεν θα φύγουν στο εξωτερικό, θα μείνουν εδώ, στη χώρα μας. Είναι αυτά τα νέα παιδιά που πήγαιναν στη Γερμανία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας. Επισήμανε ότι το Υπουργείο έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΠΥΥ, υπογράφοντας κοινή σύμβαση για το ζήτημα αυτό και πρόσθεσε: «Θέλουμε λοιπόν να τους εμπλέξουμε σε αυτή τη διαδικασία, θέλουμε νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να μπορέσουν να έχουν σχέση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα».

   Για την είσοδο του Ρουβίκωνα στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Ο υπουργός Υγείας στην ίδιας συνέντευξη σχολίασε και την παρουσία του Ρουβίκωνα στον «’Αγιο Σάββα». «Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι για να σώσουν τη ζωή τους, και να κάνουν σόου. Σόου! Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται λιγάκι να τολμούν να μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πάει για να θεραπεύσει τον πόνο της» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας , ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία νέου ακτινοθεραπευτικού κέντρου εντός του χώρου του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Αυτοί θα κάνουν σόου και εμείς θα φροντίζουμε τη δημόσια υγεία», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ