today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

37ος Μαραθώνιος: Ανανεωμένη η τελετή έναρξης στον Τύμβο

Με ολοκαίνουρια χορογραφία και σκηνοθεσία της Αρτέμιδος Ιγνατίου, η οποία είχε και τη γενική σύλληψη της ιδέας, με νέα κοστούμια του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα, όπως και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα,θα πραγματοποιηθεί φέτος η τελετή έναρξης του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας,η οποία υπόσχεται να δώσει φρέσκια πνοή στη διοργάνωση.

Η τελετή έναρξης, με διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του μεγάλου αγώνα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 12:30 στον Μαραθώνα  και θα σημάνει επίσημα την έναρξη των εκδηλώσεων του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας όχι μόνο για τους 60.000 και πλέον δρομείς, αλλά και για τους 150.000 θεατές στη διαδρομή και το Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, μέσω της ΕΡΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην καρδιά του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα, σε έναν τόπο όπου έχει γραφεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο της παγκόσμιας Ιστορίας – η μάχη των Αθηναίων ενάντια στους Πέρσες το 490 π.Χ. – θα λάβει χώρα η φετινή τελετή. Πυρήνας της θα αποτελέσει η εξέλιξη ενός χοροθεατρικού δρώμενου στο οποίο συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές του Χοροθέατρου ART της Αρτέμιδος Ιγνατίου, το οποίο επιχειρεί την καλλιτεχνική αναπαράσταση της ιστορικής μάχης συνοδεία μελοποιημένων αποσπασμάτων χορικών από  τραγωδίες, οι οποίες αναφέρονται στις  μάχες των Περσών εναντίον των  Ελλήνων…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ