today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Το φάουλ του Υπουργείου Πολιτισμού με τα σεξιστικά του σχόλια

Δεν θα σχολιάσω την ουσία της διαχείρισης της υπόθεσης με τον Τζόκερ. Είναι προφανές ότι ήταν ατυχής, καθιστώντας την κυβέρνηση υποκείμενο έντονης κριτικής από εχθρούς και φίλους.

Ούτε ασφαλώς θα σταθώ στην υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μέσω του κ. Ραγκούση κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για την εφαρμογή ενός νόμου που  ο ίδιος εισήγαγε.

Θα ασχοληθώ με την αδιανόητη, σεξιστική τοποθέτηση του επικοινωνιακού επιτελείου του υπουργείου πολιτισμού, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, έβγαλε στη φόρα την ταυτότητα της αρμόδιας υπαλλήλου του Υπουργείου (την οποία θα όφειλε να προστατεύσει)  όχι γιατί έκανε λανθασμένα τη δουλειά της, αλλά επειδή τυγχάνει να έχει εξ αγχιστείας συγγενική σχέση με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!

Από πότε κυρίες και κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, σε μια δημοκρατική και φιλελεύθερη χώρα υφίσταται οικογενειακή (και όχι ατομική) ευθύνη λόγω των πολιτικών επιλογών ενός εξ αγχιστείας συγγενή ;

Πώς ακριβώς γνωρίζετε τα πολιτικά πιστεύω της τμηματάρχου του υπουργείου την οποία διαπομπεύετε δημοσίως ; Μαζί της ψηφίζετε ή υποθέτετε ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ επειδή παντρεύτηκε κάποιον που είναι συγγενής με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;

Με ποιον τρόπο αξιολογείτε τα στελέχη σας; Με κριτήριο την κομματική τους τοποθέτηση και τις οικογενειακές τους καταβολές ή όπως θα έπρεπε, με βάση την αποδοτικότητά τους;

Για να συνεννοηθούμε: Η πολιτική ηγεσία του κάθε υπουργείου μπορεί να έχει την α΄ή την β΄άποψη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν νομιμοποιείται να εκθέτει τα στελέχη του και να υποτιμά την προσωπικότητά τους με σεξιστικά υπονοούμενα ότι η δουλειά τους σχετίζεται με τους συζύγους ή τους συγγενείς τους…

Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις δημοκρατικές αρχές και τη φιλελεύθερη οπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, οι υπηρεσιακές ευθύνες αποδίδονται από τις αρμόδιες αρχές και όχι από τους κύκλους κάθε υπουργού, είναι ατομικές και όχι οικογενειακές και κάθε δημόσιος υπάλληλος κρίνεται για τη δουλειά της  και όχι για τον σύζυγό της ή τις κομματικές καταβολές του αδερφού του.

Και όταν αυτά δεν τηρούνται δικαιούμαστε να μιλάμε για κοινωνία ζούγκλα όπου βασιλεύει ο σεξισμός και η κομματοκρατία!

Στο υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να έχουν παραδειγματιστεί από την επίθεση που υπέστη η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, όχι για κάποιο λάθος ή παράληψή της, αλλά επειδή τυγχάνει σύζυγος του πρωθυπουργού, και να είναι δυο φορές πιο προσεκτικοί.

Γι αυτό και είμαι βέβαιος ότι η κα Μενδώνη με το αδιαμφισβήτητο ήθος που τη διακρίνει, θα διορθώσει το λάθος των ανόητων κύκλων του υπουργείου της και θα ζητήσει συγγνώμη από την υπάλληλό της για τη δημόσια διαπόμπευσή της.

Γ.Μουρούτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ