today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Υπ.Πολιτισμού: Οι σκοτεινές περίοδοι ανήκουν κατ΄αποκλειστικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής η καταγγελία

Στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής ήταν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, αυτά που ενημέρωσαν τις υπαλλήλους του ΥΠΠΟ για την παρουσία ανηλικίων σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία Joker, το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Κύκλοι του υπ. Πολτισμού απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram σχετικά με τους ελέγχους και ειδικότερα για τα όσα υποστηρίζει περί «εντολής λειτουργών του υπ. Πολιτισμού» επισημαίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ξέχασε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Όπως λένε από το υπ. Πολιτισμού η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού – επί ΣΥΡΙΖΑ – στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ακόμα, ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλακη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

«Επομενως οι σκοτεινές περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους» καταλήγουν στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας σημείωσε ότι «με ενοχλεί αφάνταστα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους». Η υπ. Πολιτισμού καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους λέγοντας «δύο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής – υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Η Λίνα Μενδώνη άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από την άλλη είναι τουλάχιστον άτυχης ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός η Αξιωματική Αντιπολίτευση» συμπληρώνοντας ότι «για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ