today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα η 26η Οκτωβρίου

Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2019, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γιουτίκα.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ισχύει η απόφαση της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 1558, τεύχος δεύτερο, 15/11/2005 – κανονιστική απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης 22/οικ.13248/21-10-2005), η οποία δεν έχει ανακληθεί έως σήμερα, για τον ορισμό της 26ης Οκτωβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα.

Η αργία της 26ης Οκτωβρίου συνεπώς -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση-ισχύει για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αφορά στους εξής δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης(Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού-Ευόσμου (Ελευθέριο-Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα), Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα) και Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ