today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα. Η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις

Ανησυχίες για την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την πολιτικής της για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων.

«Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ  σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα. Από τον Ιούλιο και μετά παρατηρείται μια έξαρση στις μεταναστευτικές ροές, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας πως οι λόγοι πίσω από αυτό βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε, επίσης, ανησυχίες για αύξηση των μεταναστευτικών ροών με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία, επισημαίνει όμως ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο. «Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα ακολουθήσει», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την πολιτικής της για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων σε περίπτωση αύξησης μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει τα μέτρα της και «δεν πρέπει να πιαστεί απροετοίμαστη ξανά».

Τέλος, σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, ο υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία οφείλει να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να τα εκριζώσει. Η πολιτική της Ελλάδας αντίστοιχα είναι να αυξήσει τις επιστροφές των μεταναστών, τόνισε.

Πηγή: skai.gr

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ