today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αφγανιστάν: Αφίχθησαν στη χώρα 44 αιτούντες άσυλο που απελάθηκαν από τη Γερμανία

Μια ομάδα 44 Αφγανών οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν αφίχθη στην Καμπούλ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη μετά την απέλασή της από τις αρχές της Γερμανίας, δήλωσαν υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Επρόκειτο για την 28η ομάδα Αφγανών που απελάθηκε από τον Δεκέμβριο του 2016. Συνολικά 720 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί αεροπορικώς.

Οι απελάσεις αυτές είναι ολοένα πιο αμφιλεγόμενες στη Γερμανία: οι επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής τονίζουν πως η κατάσταση στο εμπόλεμο Αφγανιστάν είναι πολύ επικίνδυνη για να γίνονται επαναπατρισμοί εκεί, ακόμη και στην περίπτωση που κρίνεται ότι δεν δικαιούνται άσυλο από τις γερμανικές αρχές.

Οι άμαχοι γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά 1.366 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη στο Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα τουλάχιστον 10 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ (ανατολικά), σε βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο που μετέφερε νεοσύλλεκτους των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ