today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Γ.Στεργίου: Σταθήκαμε απέναντι στη θύελλα του λαϊκισμού

«H ΝΔ αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια ΟΝΝΕΔ χειραφετημένη. Που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν τις νέες και τους νέους, να επηρεάζει καταλυτικά το δημόσιο διάλογο για τη νέα γενιά, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ακόμη και πέραν των κομματικών ορίων. Που θα μεταφέρει αξιόπιστα τη φωνή των νέων στο κόμμα, και δεν θα φοβάται να βρεθεί ένα ή και περισσότερα βήματα μπροστά από αυτό» τόνισε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου.

Επισήμανε ότι «η νέα ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, με επικεφαλής τον Παύλο Μαρινάκη, ένα στέλεχος μεγάλου πολιτικού διαμετρήματος, ένα νέο επαγγελματία πρότυπο για τη γενιά του, έχει δείξει πως αντιλαμβάνεται πλήρως τις προκλήσεις και τα διακυβεύματα της εποχής και του μέλλοντος, και πως έχει την ικανότητα να συνθέτει, αλλά και τη βούληση να συγκρουστεί όταν χρειάζεται» και πρόσθεσε «μέσα από ένα από τα πλέον μαζικά συνέδρια στην ιστορία της, η ΟΝΝΕΔ θα χαράξει την πορεία της προς την επόμενη δεκαετία, δυναμικά, δημιουργικά και παρεμβατικά, όπως αρμόζει στην πλούσια ιστορία της».

Ο κ. Στεργίου αναφερόμενος στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και το έργο της κυβέρνησης σημείωσε: «Μετά την εντυπωσιακή νίκη της 7ης Ιουλίου, είναι μοναδική για τα δεδομένα της Ευρώπης, τρεις μήνες τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κινούνται με αξιοσημείωτη ταχύτητα, και αναλαμβάνουν πολυάριθμες πρωτοβουλίες που όλες μαζί συμβάλλουν ώστε να γυρίσει οριστικά η χώρα σελίδα».

Στη συνέχεια μίλησε για τη ΝΔ, η ίδρυση της οποίας, όπως είπε, «αποτέλεσε τομή για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας, αφού αποτύπωσε τους κοινωνικούς συσχετισμούς της εποχής και εξέφρασε το αίτημα για μια διαφορετική πορεία για την Ελλάδα».

«Σήμερα, 45 χρόνια και μία μέρα μετά, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τον πλέον σταθερό πυλώνα του πολιτικού μας συστήματος, και σημείο αναφοράς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, την ώρα μάλιστα που πολλά ιδεολογικά συγγενή μας κόμματα βρίσκονται σε πτωτική πορεία» είπε, εξηγώντας ότι αυτό το κατάφερε η ΝΔ «επειδή διαχρονικά είχε ισχυρές κοινωνικές αναφορές, και προσαρμοζόταν έγκαιρα στις αλλαγές που λάμβαναν χώρα στο ευρύτερο περιβάλλον. Δεν δίστασε όμως και να σταθεί κόντρα στο ρεύμα όταν οι ιστορικές της ευθύνες το επέβαλλαν».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο Γιώργος Στεργίου υπογράμμισε: «Μόνοι εμείς με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη σταθήκαμε απέναντι στη θύελλα του λαϊκισμού απευθυνόμενοι στη λογική των πολιτών και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους ακόμη και εκείνων που ποτέ ξανά δεν μας είχαν ψηφίσει στο παρελθόν» και συμπλήρωσε: «Σε αυτήν τη συγκυρία των τελευταίων ετών, η ΟΝΝΕΔ όχι μόνο πέτυχε να σταθεί ξανά στα πόδια της αλλά και να διευρύνει θεαματικά την απήχηση της στους νέους και τις νέες. Τα εκλογικά αποτελέσματα μιλούν μόνα τους. Οι χιλιάδες νέες εγγραφές μελών επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη επιρροή της. Και νομίζω ότι δικαιώνουν τις προσπάθειες του Κώστα Δέρβου και της απερχόμενης ηγεσίας καθώς και τις στρατηγικές επιλογές που έκαναν μετά το συνέδριο της επανίδρυσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ