today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Το σχέδιο για τη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας

Ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών, είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη ΝΔ και καλείται να υλοποιήσει ο νέος γραμματέας του κόμματος Γ. Στεργίου και η  ηγετική ομάδα της Πειραιώς η οποία αυτή την περίοδο εργάζεται πυρετωδώς για τη διεξαγωγή του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 12 Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Του Κώστα Πασίση

Κεντρική απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ είναι το κόμμα να συμπορεύεται με την κυβέρνηση και να είναι «συνεργάτης» της, καθώς οι προκλήσεις είναι κοινές, όπως και ο κεντρικός στόχος του Μαξίμου που είναι, ούτε η κυβέρνηση, αλλά  ούτε και  το κόμμα να αποκοπούν από τον κόσμο.  Ένα μεγάλο στρατηγικό  λάθος που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και παλαιότερες με τις γνωστές συνέπειες.

Όπως επισημαίνουν επιτελικά στελέχη της Πειραιώς η «αποστολή» του κόμματος είναι διπλή.

Από τη μια πλευρά οφείλει να κρατήσει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας της ΝΔ με την κοινωνία,  καταγράφοντας  τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών και στη συνέχεια να μεταφέρει αυτά στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό η Πειραιώς ζητά να έχει ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της και οπότε είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται ειδικές θεματικές εκδήλωσες, με κεντρικούς ομιλητές κυβερνητικά στελέχη.

Και από την άλλη  πλευρά το κόμμα να στηρίζει το έργο αυτής, προβάλλοντας τις κυβερνητικές θέσεις για όλα τα μεγάλα θέματα, καθώς το τελευταίο διάστημα η επικαιρότητα αρχίζει να αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Το Μαξίμου παρακολουθεί την πορεία του κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες ζητά τις προτάσεις του  για ζητήματα «κοινών δραστηριοτήτων».

Αυτή τη περίοδο στις αλλεπάλληλες κομματικές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στην Πειραιώς, που βρίσκεται όμως ακόμη σε φάση αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης, προσπαθούν να βρουν το «όχημα» υλοποίησης αυτού του διπλού στόχου.

Σε μια αυτές τις συσκέψεις ο γραμματέας της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει το κόμμα το δικό του αποτύπωμα» στη διακυβέρνησης της ΝΔ, όπως γίνεται με τα μεγάλα σύγχρονα κόμματα της Ευρώπης.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του νέου γραμματέα είναι να μην απωλέσει το κόμμα τον κοινωνικό χαρακτήρα του, καθότι η ΝΔ είναι ένα βαθιά λαϊκή Παράταξη. Προεκλογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέγγισε τα λαϊκά  στρώματα και αυτά του χάρισαν τη νίκη και την αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΝΝΕΔ

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το συνέδριο της νεολαίας της ΝΔ, καθώς έχει …εκλογικό χαρακτήρα. Την Κυριακή θα εκλεγεί ο 19ος πρόεδρος της Οργάνωσης, νέα μέλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο νυν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, Παύλος Μαρινάκης, δικηγόρος.

Πρόκειται για δυναμικό και διακεκριμένο στέλεχος της νεολαίας, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και την αποδοχή των οργανώσεων της ΟΝΝΕ∆ χάρη στη συστηματική δουλειά του.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και γύρω από τον συνεδριακό χώρο θα βρίσκονται περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, με τους οποίους οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν ιδέες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ