today-is-a-good-day
18.8 C
Athens

Μήνυμα Γ. Πλακιωτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας έχει ως θέμα την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία, αναδεικνύοντας ως υψηλή προτεραιότητα την παροχή ισότιμων ευκαιριών» τονίζει σε μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή τη σημερινή επέτειο.

«Στόχος και επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τη σημαντική προστιθέμενη αξία που παράγει η ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών στα πλοία, στις ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, στο Λιμενικό Σώμα και γενικότερα στη ναυτιλιακή κοινότητα» υπογραμμίζει ο υπουργός.

Προσθέτει επίσης ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά άμεσα στη συγκρότηση ειδικής Ομάδας Εργασίας, που θα κληθεί εντός δύο μηνών να παραδώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλία.

«Οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν άμεσα, ενώ παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της απαραίτητης κουλτούρας, αλλά και να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε κάθε σχετική πρωτοβουλία» δηλώνει στο μήνυμά του ο Γ. Πλακιωτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ