today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Τροπολογία του υπ.Υγείας για την προστασία γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ από βιαιοπραγίες

 

Τροπολογία – ασπίδα προκειμένου να προστατεύσει από τις βιαιοπραγίες τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Όπως είπε ο υπουργός, «θα φέρουμε νομοθετική τροπολογία για τις βιαιοπραγίες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στο νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους όταν ασκούν το λειτούργημά τους».

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και, όπως είπε, διοικητές, υποδιοικητές, διευθυντές και λοιποί υπεύθυνοι κάθε νοσοκομείου είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται στο νοσοκομείο στις εφημερίες και να στηρίζουν την προσπάθεια γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού.

«Όλοι οι άνθρωποι της υγείας οφείλουμε να είμαστε εκεί, στα νοσοκομεία, και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί, έστω και λίγο, η καθημερινότητα του πολίτη στους χώρους υγείας», είπε και εξήγησε ότι στο εξής θα υπάρχει λογοδοσία απ’ αυτούς που διοικούν τα νοσοκομεία. Μάλιστα, έκανε λόγο για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους ανά τρίμηνο. «Εάν δεν τους πιάνουν, θα απολύονται αυτοδικαίως για να εξοικονομηθούν πόροι στην Υγεία για να κάνουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, να αναβαθμίσουμε και κτιριακά το ΕΣΥ στο μέτρο που μπορούμε», εξήγησε.

Αναφερόμενος, δε, στην υπόθεση Novartis, ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι πασιφανές και από τις καταθέσεις των μαρτύρων ότι στήθηκε μία σκευωρία για την οποία προφανώς υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος βγήκε και μας είπε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, που κρέμασε στα μανταλάκια 10 συνανθρώπους μας, πρώην Πρωθυπουργούς, που έβαλε σε αυτή τη βάσανο για 1-1,5 χρόνο τις οικογένειές τους και έβγαιναν στη γειτονιά τους και κοίταζαν τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, για να μην αποδειχθεί τίποτα και να πάνε οι υποθέσεις στο αρχείο, πρέπει να έρθει να μας πει τι έχει συμβεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ