today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο. Εκκενώνονται τα χωριά Αγαλάς και Κερί

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11.00 το πρωί δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Επίσης, εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους η Λίμνη Κερί.

Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Πριν από λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Copyright thepresident.gr
Copyright thepresident.gr
Copyright thepresident.gr
Copyright thepresident.gr
Copyright thepresident.gr

Από την πρώτη στιγμή η Εθελοντική Ομάδα Λιθακίας στην Πυροσβεστική έδωσε δυναμικό παρόν στις προσπαθείς κατάσβεσης της φωτιάς. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως σήμερα είχε προγραμματιστεί δράση καθαρισμού των δρόμων από τα σκουπίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ