Το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e έχει αυτονομία 220 χλμ.

987
ΑΠΕ

Στη 68η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσιάστηκε το Honda e. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Honda στην Ευρώπη.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος της ιαπωνικής εταιρείας, που προβλέπει ότι μέχρι το 2025 το 100% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της θα απαρτίζεται από ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Στη Γερμανία, οι τιμές για το Honda e ξεκινούν από τα 29.470 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης) για την έκδοση με τον κινητήρα 100kW. Αυξάνονται στα 32.470 ευρώ για την έκδοση Advance, που περιλαμβάνει υψηλότερες προδιαγραφές και αυξημένης απόδοσης κινητήρα 113kW.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στη Νορβηγία θα παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα το καλοκαίρι του 2020.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο διακρίνεται για την απλότητα στον σχεδιασμό και τη χρηστικότητα.

Οι καθαρές εξωτερικές γραμμές ενισχύονται από το σύστημα καθρεπτών με κάμερα, το οποίο αντικαθιστά τους συμβατικούς καθρέφτες με συμπαγείς κάμερες, παρέχοντας εικόνες σε δύο οθόνες των έξι ιντσών μέσα στο όχημα.

Το ιαπωνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο λανσάρει αυτήν την τεχνολογία με κάμερες στην κατηγορία του. Προσφέρει σημαντικά οφέλη στην εμφάνιση, στην ασφάλεια, στην αεροδυναμική και τη φινέτσα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν το ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους και το σύστημα ψυχαγωγίας. Η μεγαλύτερη περιοχή του ψηφιακού ταμπλό πλήρους πλάτους του Honda e καταλαμβάνεται από διπλές οθόνες αφής LCD 12,3 ιντσών. Αυτές λειτουργούν ως οι κύριες οθόνες ψυχαγωγίας, παρουσιάζοντας μία σειρά εφαρμογών και συνδεδεμένες υπηρεσίες ψυχαγωγίας που βοηθούν το αυτοκίνητο να ενσωματωθεί άψογα με τον σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός και οι επιβάτες -είτε το αυτοκίνητο οδηγείται είτε είναι σταθμευμένο ή φορτίζεται- μπορούν να απολαύσουν τη συνδεσιμότητα και την άνεση.