today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Το Βατικανό δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, διαβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε σήμερα στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως ανέφερε ο Βούτσιτς, στους Σέρβους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν, ο Ποντίφικας του επανέλαβε την στάση του Βατικανού να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
«Το Βατικανό παραμένει σταθερό στην θέση του» δήλωσε ο Βούτσιτς και ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο «για την στάση αρχής με την οποία αντιμετωπίζει την  πράξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και που επιδεικνύει κατανόηση για τις σερβικές θέσεις».
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι ο Πάπας τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μέσα από τον  διάλογο και με ειρηνικό τρόπο. Ο Βούτσιτς εκφράζοντας την προσωπική του άποψη δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στην Σερβία συμπλήρωσε ωστόσο ότι για μία τέτοια επίσκεψη θα πρέπει προηγουμένως να δοθεί η έγκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC).  Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι ευχαρίστησε τον Ποντίφικα «για την ειλικρινή υποστήριξη της Αγίας έδρας στις προσπάθειες της Σερβίας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ