today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το FIRST LEGO League Open International

“ Το άμεσο μέλλον απαιτεί να έχουμε, έστω και μια σχετική γνώση για τη ρομποτική και τον κώδικα”, επισημαίνει ο Lee Magpili, κορυφαίος σχεδιαστής ρομποτικής της LEGO, ο οποίος, με αφορμή την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ ο Lee Magpili μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία της ενασχόλησης των παιδιών τόσο με τη ρομποτική όσο και με τον κώδικα. Ο κ.Magpili τόνισε μεταξύ άλλων πως “ Αυτό που παρέχει η LEGO πέρα από την ρομποτική και τον κώδικα είναι η ευκαιρία και η δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς και να δει στα χέρια του ποιο είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έτσι η LEGO δίνει τα εργαλεία για να μάθει κανείς τις βασικές αρχές και με αυτό ως αφετηρία να συνεχίσει το ταξίδι της γνώσης”, σημείωσε ο κ.Magpili, ο άνθρωπος που συχνά ερωτάται από παιδιά, όπως αποκάλυψε ο παριστάμενος εκπαιδευτικός και πρόεδρος της eduACT Κώστας Βασιλείου: “ Πώς είναι να είσαι σχεδιαστής παιχνιδιών ρομποτικής και να έχεις συνεχώς νέες ιδέες πάνω στις οποίες θα διαγωνιστούν παιδιά από όλο τον κόσμο;”.

 

Σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής που θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη ο κ.Βασιλείου είπε πως το 2020 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την πόλη καθώς, όπως επισημαίνει είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός εκπαιδευτικής ρομποτικής παγκοσμίως, το FIRST LEGO League Open International Greece.

Διοργανωτής είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO και άλλους φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ