today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Το απύθμενο θράσος του ΣΥΡΙΖΑ για τα capital controls και την οικονομία

Δεν πρέπει να έχει περάσει ποτέ στα ιστορικά χρονικά άλλο κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αναφέρομαι στις κατά καιρούς αλλοπρόσαλλες θέσεις του, ούτε στις οβιδιακές του μεταμορφώσεις, ούτε στις συμμαχίες του, όταν σε μια νύχτα άλλαζε στρατόπεδα και φίλους.

Αναφέρομαι στην ευκολία με την οποία χρησιμοποιεί καθημερινά το ψέμα στο δημόσιο λόγο του και το θράσος με το οποίο τοποθετείται στην πολιτική επικαιρότητα.

Χθες για παράδειγμα, μια ιστορική μέρα για τη χώρα, όπου μετά από 4 χρόνια η οικονομία επέστρεψε στην κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλούσε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση άρσης των capital controls, αναφέροντας ότι η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ!

Σαν να απευθύνεται σε πολίτες από άλλον πλανήτη, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του  ασκούν κριτική για κάτι το οποίο με πρωτοφανή τρόπο επέβαλαν οι ίδιοι, εξαιτίας της καταστροφικής τους πολιτικής, που εκτός των capital control, μας φόρεσε ένα βαρύ μνημόνιο, υποθήκευσε τον πλούτο της χώρας για 99 χρόνια και έκλεισε εντελώς τις τράπεζες εκμηδενίζοντας την αξία των μετοχών τους…

Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησαν να εκστομίζουν την ανοησία, ότι τα capital cotrols ήταν μέχρι σήμερα ενεργά λόγω της επιθυμίας του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να πιστώσει την άρση τους αποκλειστικά στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι σε εκείνη του κ. Τσίπρα!

Παρακολουθώ εδώ και μερικές μέρες τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που όλες κινούνται στο ίδιο πνεύμα. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ακόμα με περισσή αλαζονεία, σαν να μην συνέβη τίποτα το καλοκαίρι του 2019, σαν να μην ηττήθηκαν εμφατικά με 8 μονάδες διαφορά, σαν να μην έχασαν όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σαν να μην αποδοκιμάστηκαν με ηχηρό τρόπο από τον Ελληνικό λαό.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτα:

Πριν μόλις λίγες μέρες, ο Ελληνικός λαός ψήφισε κανονικότητα και όχι πειραματισμούς και αστάθεια.

Ο Ελληνικός λαός ψήφισε λιγότερους φόρους, ανοικτές τράπεζες, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, ασφάλεια στις γειτονιές, πανεπιστήμια απαλλαγμένα από εγκληματίες.

Ο Ελληνικός λαός επέλεξε με απόλυτο τρόπο όλα όσα υποσχέθηκε και έχει ήδη εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι αυτό και καλό θα είναι αντί για την αλαζονεία που επιδεικνύουν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σκύψουν το κεφάλι, να ζητήσουν συγγνώμη για την κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη χώρα και προσπαθήσουν να αλλάξουν και να ανασυγκροτηθούν, προκειμένου να καταστούν χρήσιμοι ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαφορετικά, με τέτοια μυαλά. ακόμα και ο ρόλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος…

Γ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ