today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο. Βελτιωμένη η εικόνα, λέει η πυροσβεστική (βίντεο)

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας Ανατολικά του Πυθαγορείου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Περισσότερα από 70 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι και τη Μαρίνα του Πυθαγορείου.

Gepostet von Samos24.gr am Samstag, 24. August 2019

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος εκκενώθηκαν 5 ξενοδοχεία, με 1.000 άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν και μέσω θαλάσσης. Μεταφέρθηκαν στο Γυμναστήριο του Πυθαγορείου. Ο κ. Σεβαστάκης εκτίμησε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από κολώνα της ΔΕΗ. «Δεν είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο, αλλά ήταν σε θέσεις καίριες που ήταν τα ξενοδοχεία… Το χωριό Πυθαγόρειο απέχει 1,5 χιλιόμετρο, αλλά δεν κινδυνεύει» τόνισε ο δήμαρχος Σάμου. Ανέφερε ότι η φωτιά σταδιακά κοπάζει.

Gepostet von Samos24.gr am Samstag, 24. August 2019

Βελτιωμένη είναι αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης (4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης) και αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ