Ο Ολυμπιακός με δεύτερη νίκη απέκλεισε την Μπασακσεχίρ

306
ΑΠΕ

Ο Ολυμπιακός με δεύτερη νίκη (2-0) απέκλεισε την Μπασακσεχίρ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Τούρκους, αλλά ο Σα «καθάρισε» όπου χρειάστηκε και το πλάνο του Μαρτίνς, που ακολούθησαν όλοι οι παίκτες πιστά, τελικά απέδωσε καρπούς.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης και αυτό δεν είναι κατόρθωμα, αλλά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Οι Πειραιώτες δείχνουν ότι είναι δεμένοι, παρά το γεγονός ότι είναι αρχή της χρονιάς και στηριζόμενοι στο σύνολο μπορούν να παίρνουν αυτό που θέλουν. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο η πρόκριση, αλλά και οι βαθμοί για την κατάταξη της Ελλάδα στην UEFA.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σα που δείχνει έτοιμος να «κουβαλήσει» τον Ολυμπιακό σε στιγμές που δέχεται μεγάλη πίεση.

Η διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε περισσότερες ευκαιρίες. Σε αντίθεση με τα πρώτα τρία επίσημα παιχνίδια, είδαμε τους παίκτες του Μαρτίνς να αφήνουν πολλούς διαδρόμους, οι οποίοι δεν κόστισαν.

Επόμενος αντίπαλος η Κράσνονταρ. Οι Ρώσοι έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισαν την Πόρτο. Αυτό από τη μία δίνει μεγάλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Μπορεί η Κράσνονταρ να μην είναι αμελητέα ομάδα, πως θα μπορούσε άλλωστε όταν βάζεις τρία γκολ στην Πόρτο, αλλά δεν έχει το όνομα και το βάρος των «δράκων».

Το τελευταίο βήμα του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι το ίδιο σταθερό και συγκεντρωμένο. Οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν δείξει ότι διαθέτουν μία ομάδα που μπορεί να πάρει την πρόκριση.