today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ο καπνός από την φωτιά στην Εύβοια «πνίγει» την Αττική (Φωτογραφίες)

Ο καπνός και η μυρωδιά της φωτιάς που μαίνεται στην Εύβοια έφτασαν μέχρι την Αττική.

Ο καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή της Αθήνας, δημιουργώντας ένα σύννεφο που έχει επηρεάσει την ορατότητα, ενώ επικρατεί και δυσφορία.

Δείτε φωτογραφίες:

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια. Ήδη την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια μάχη για να κερδίσουν πόντους, καθώς η φωτιά εξερράγη στις 3.10 το πρωί από άγνωστη αιτία και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, ενώ πριν λίγο η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ