today-is-a-good-day
20 C
Athens

Π.Σκουρλέτης: Τυχοδιωκτική η πολιτική της Ν.Δ. στο Μακεδονικό

Ασφαλιστικό-Εργασιακά-ΔΕΗ είναι τα τρία θέματα στα οποία εστιάζει, μέσω συνέντευξής του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πάνος Σκουρλέτης, την κριτική του όσον αφορά τα μέχρι τώρα κυβερνητικά πεπραγμένα, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Και όπως χαρακτηριστικά λέει, «μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής αποκάλυψης γύρω από τον πραγματικό χαρακτήρα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας».

Ταυτοχρόνως εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το Μακεδονικό: αναμενόμενη, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η τελική της στάση, πλην όμως «εκ των υστέρων φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία τζόγαρε ουσιαστικά σε ένα κλίμα εθνολαϊκισμού, φάνηκε ότι πάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα ακολούθησε μία τυχοδιωκτική πολιτική ενώ ήταν βέβαιο ότι θα εκινείτο τελικά σε αυτή την γραμμή» (σ.σ. της συμφωνίας). Ζητά μάλιστα από την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό αλλά και, ειδικότερα, από τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «έγιναν αντικείμενο επιθέσεων από διάφορους θερμόαιμους και θερμοκέφαλους ακροδεξιούς το προηγούμενο διάστημα, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της τότε τους κάλυψε».

Τέλος, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνει το σχέδιο για το μετασχηματισμό του κόμματός του, καθώς και τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο. Ξεκαθαρίζει δε, «για μας δεν τίθεται ούτε θέμα αλλαγής τίτλου του κόμματος ούτε προφανώς αυτό το οποίο με βάση κάποιες σκοπιμότητες μας θέτουν ως ερώτημα διάφορα συστημικά κέντρα εάν ουσιαστικά μεταλλασσόμαστε σε ένα νέο κεντροαριστερό μόρφωμα. Αυτό δεν το υποστηρίζει κανείς, όπως κανείς δεν υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ένα κόμμα μικρό, ιδεολογικής καθαρότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ