today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Ομολόγησε ο 27χρονος την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης με τη σύλληψη 27 χρόνου από την περιοχή Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές.

Το μεσημέρι, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, και ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, Πάρις Χινόπουλος, και η προϊσταμένη του γραφείου Ενημέρωσης, αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως ειπώθηκε, ο 27χρονος, αρχικά, χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο φορές την άτυχη γυναίκα, η οποία έκανε τζόκινγκ στoν δρόμο από Κολυμπάρι προς το μνημείο των Πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης Ευέλπιδων, με σκοπό να την ακινητοποιήσει και όταν αυτή προσπάθησε να αντισταθεί της έφραξε τους αεραγωγούς σε μύτη και στόμα με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, την έβαλε στο πόρτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, τη βίασε και, αμέσως μετά, τη μετέφερε στη σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε, όπου και βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Κώστα Λαγουδάκη, για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιηθήκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, έγιναν αυτοψίες, εξετάσθηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας, καθώς και πολλοί μάρτυρες.

Όπως τόνισε, «ακολούθησαν στοχευμένες προσαγωγές ατόμων, ο 27 χρονος προσήχθη τη Δευτέρα εξεταζόμενος υπέπεσε σε αντιφάσεις, όμως, υπό το βάρος των στοιχείων σε βάρος του ομολόγησε την πράξη του».

Από την πλευρά της, η αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της παρουσίας στα Χανιά της Αμερικανίδας, που βρέθηκε στην περιοχή για 4η φορά, τόνισε ότι «ο δράστης ισχυρίσθηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευελπίδων και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της την τοποθέτησε στο πορτπαγκάζ και τη μετέφερε σε φρεάτιο εξαερισμού πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε».

Όπως είπε, η κ. Παπαθανασίου, πέρα της ομολογίας του δράστη, αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Στις επιχειρησιακές λεπτομέρειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρθηκε ο διευθυντής Ασφαλείας Χανίων, Πάρις Χινόπουλος. Όως ανέφερε, «αποτυπώθηκε κάθε ίχνος και στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο δράστης εξεταζόμενος υποστήριξε ότι «προσπαθούσε να βρεί κάποιον για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του». Ωστόσο, ο κ. Χινόπουλος τόνισε ότι «επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη γυναίκα».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, αφού συνεχάρη το προσωπικό της ΕΛΑΣ και όλους όσοι συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η οικογένεια της 60χρονης από την πρώτη στιγμή των ερευνών έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο 27χρονος με την σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο χτύπησε και μετέφερε την άτυχη γυναίκα θα αποσταλεί σήμερα για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην υπόθεση από τα μέχρι και τώρα στοιχεία δεν εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ