today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Είναι εφικτή η πολιτική ανατροπή- Ν.Δένδιας: Επιδιώκουμε μια ισχυρή αυτοδυναμία

Τηλεοπτική αντιπαράθεση στο δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Α Αθηνών, Δημήτρη Τζανκόπουλο, και τον υποψήφιο στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, Νίκο Δένδια.

«Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανεβαίνει και πιστεύω ότι είναι εφικτή η πολιτική ανατροπή στο πολιτικό πεδίο το οποίο αναδείχθηκε μετά τις ευρωεκλογές. Έχω την βαθιά πίστη, πως ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω στο σκοτάδι των μνημονιακών πολιτικών και δεν θα επιτρέψει στις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία να παλινορθωθούν στην εξουσία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος καταθέτοντας την εκτίμησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

«Επιδιώκουμε μια ισχυρή αυτοδυναμία. Με κάθε σεβασμό στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος αποφασίζει, εμείς απλώς του λέμε ότι έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εάν δεν έχουμε μεγάλη στήριξη και από βουλευτές. Θα τα καταφέρουμε και με 151 ή 152 βουλευτές, αλλά με μεγαλύτερες δυσκολίες. Αντίθετα, ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ μας θα μπορούσε να μας οδηγήσει αρκετά ψηλά, Θα ήταν ένδειξη μεγάλης εμπιστοσύνης και θα έδινε αέρα στα πανιά του Μητσοτάκη για να αλλάξει τη χώρα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας.

«Λάβαμε θετικά μέτρα, ώστε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε τα θετικά μέτρα έχουν αρχίσει να λαμβάνονται από τον Οκτώβριο αλλά και κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προσπαθήσαμε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να την στήριξη των αδύναμων με την στήριξη των συνταξιούχων, το άνοιγμα των δημόσιων νοσοκομείων την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και επιταχύναμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Ξεκινήσαμε με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αυξήσαμε τον κατώτερο μισθό, προχωρήσαμε σε φοροελαφρύνσεις κάναμε μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σταδιακά αποκαθιστούμε την 13η σύνταξη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα διατηρήσει την ρήτρα της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και εάν θα διατηρήσει την 13η σύνταξη, εάν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές».

«Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ δίνει αναιμική ανάπτυξη», απάντησε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε. Η αγορά ήδη αναπνέει από την επερχόμενη νίκη της ΝΔ», είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές στον ΕΝΦΙΑ και στον ΦΠΑ είναι απαραίτητες για να δημιουργηθεί το πλεόνασμα και να επενδυθούν χρήματα και αυτά τα χρήματα θα φέρουν την ανάπτυξη.

“Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ρεύμα στήριξης για να αλλάξουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας” ανέφερε ο κ. Δένδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ