today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Το παρακράτος επιτέθηκε στην Athens Voice (VIDEO από την επίθεση)

«Ντου» στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησε πριν λίγο ο Ρουβίκωνας, μετά από τη στοχοποίηση της εφημερίδας από πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την κρατική τηλεόραση  αλλά και την Ένωση των Δημοσιογράφων που είχε αρνηθεί να καταδικάσει την πρώτη εναντίον της επίθεση.

Η επίθεση έρχεται την ημέρα που η έντυπη έκδοση της εφημερίδας φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ., γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Δέκα άτομα με μάσκες, λοστούς και σακίδια τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στα γραφεία της ιστοσελίδας στην οδό Χ. Τρικούπη 22, προξενώντας βανδαλισμούς. Εσπασαν με λοστούς τα γραφεία, πέταξαν μαύρες μπογιές και εκτόξευσαν απειλές κατά των εργαζομένων.

Στο σημείο έφτασε κατόπιν εορτής και περιπολικό. Παρά την πυρπόληση, τις απειλές και την προηγούμενη επίθεση, τα γραφεία της εφημερίδας δεν φυλάσσονταν,,,

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία της Athens Voice, είχαν γίνει στόχος επίθεσης και το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουλίου.

Οι δράστες είχαν βανδαλίσει την είσοδο των γραφείων της εφημερίδας, έγραψαν συνθήματα με σπρέι και πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκ@@α στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ