today-is-a-good-day
31.3 C
Athens

Β.Κικίλιας: Είναι καθήκον της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ να επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη

«Ο κύριος Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και ζημίωσε το συμφέρον της πατρίδας με μια κακή συμφωνία για τη Μακεδονία μας. Αγνόησε τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ιστορική μνήμη του ελληνισμού» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως «η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι η Παράταξη που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό» καθώς, όπως λέει «έχει χειριστεί όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα με σεβασμό στην Ιστορία, αλλά και στο μέλλον της χώρας. Δεν παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο και στηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» δήλωσε.

Ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό τονίζοντας πως η ΝΔ θα εκσυγχρονίσει και θα εξελίξει τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και παράλληλα θα ιδρύσει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας το κυβερνητικό έργο, στα πρότυπα άλλων κρατών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας ο κ. Κικίλιας κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως αποδείχθηκε ανίκανη να προφυλάξει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, τη δημόσια περιουσία, τα πανεπιστήμιά, τα υπουργεία και την ίδια τη Βουλή.

«Παρέδωσε τις γειτονιές της Αθήνας στην ανομία και τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους, στους αναρχικούς. Στα πανεπιστήμια κινδυνεύουν τα παιδιά μας από συμμορίες και κακοποιούς, οι Ρουβίκωνες ξεφτιλίζουν το κράτος. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ανεκτό! Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό που εγγυάται την ελευθερία των πολιτών, άρα την ίδια τη Δημοκρατία μας» δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το 2014 όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν η χρονιά με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας της δεκαετίας.

«Είναι καθήκον της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ να επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στις πόλεις μας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων» λέει ο κ. Κικίλιας.

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη και για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, ο Υποψήφιος Βουλευτής στην Α Αθήνας θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας, την επαναφορά της τάξης και της ασφάλειας στις γειτονιές, αλλά και τον σοβαρό χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του, θεωρεί ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι τον εμπιστεύονται γιατί είμαι πολιτικός των έργων και όχι των λόγων. «Όπου κλήθηκα, απέδωσα μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές. Και κάτι ακόμα. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πως είμαι συνέχεια στο πλευρό τους, καταλαβαίνω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, είμαι ένας από αυτούς» δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ