today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Δεν υπάρχουν πια κορόιδα

Ευελπιστούν στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να διατηρήσει ένα υψηλό ποσοστό το κυβερνών κόμμα. Περί εκλογικής νίκης του, βεβαίως, ούτε λόγος να γίνεται διότι, τεσσεράμισυ χρόνια μετά ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει με την ίδια αφελής καλοπιστία τους ιδεοληπτικούς νεοκομμουνιστές. Άλλωστε, η σημερινή οργή της ελληνικής κοινωνίας – όχι όπως εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις αλλά σε δημοσίους χώρους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε αφέλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τους πολίτες στο ίδιο ολέθριο, όπως απεδείχθη, λάθος.

 του Νίκου Σίμου

Η συντριπτική διαφορά που καταγράφεται υπέρ της ΝΔ μπορεί ήδη να είναι και μετριοπαθής.Η κοινωνία που προσέρχεται στις κάλπες στις 7 Ιουλίου, αφού έστειλε το ηχηρό μήνυμά της στις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσέρχεται στην νέα αναμέτρηση  σήμερα είναι οργισμένη. Διότι ακόμη και οι καθ οιονδήποτε τρόπο περιστασιακά  «ευεργετηθέντες» προς εξαγοράν της ψήφου τους, είναι σε θέση να καταλάβουν ότι αυτό που τους έχει επιστραφεί  είναι υποπολλαπλάσιο από αυτό που η κυβέρνηση τους είχε πάρει.

Τίποτε πλέον δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση και υπάρχουν πλέον οι ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστεί απλώς ήττα αλλά θα  τιμωρηθεί παραδειγματικά από μία κοινωνία που εξαπάτησε.  Όταν λ.χ. ακούν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να λέει θρασύτατα «έλα μωρέ, προεκλογικό σύνθημα ήταν», απαντώντας  στην  υπενθύμιση του  συριζαίκου συνθήματος, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τι φαντάζονται στο Μαξίμου ότι σκέπτονται τα ελληνικά νοικοκυριά;  Πόσο κορόιδο τους έπιασαν οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες της Μεταπολίτευσης.Στο Μαξίμου ας προβληματισθούν με τις κοινωνικοοικονομικές έρευνες –κυρίως του ΙΟΒΕ- που αποκαλύπτουν την βαθιά απαισιοδοξία των Ελλήνων.

Μία απαισιοδοξία που έχει συγκεκριμένο αίτιο και που προκαλείται από την σημερινή διακυβέρνηση και όχι από τις προηγούμενες στις οποίες μονίμως ρίχνει το φταίξιμο η κυβέρνηση για την δική της ανικανότητα. Όταν οι Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 84%(!) θεωρούν απίθανο να μπορέσουν να αποταμιεύσουν έστω και μία δεκάρα, ενώ το 64% μετά πολύ μεγάλης δυσκολίας λέει ότι κατορθώνει να επιβιώσει, φαντάζεται η κυβέρνηση ότι αυτή η τεράστια αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεν επηρεάζει και την ψήφο τους σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Διότι μπορεί η κρίση να δημιουργήθηκε προ ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση του ήταν αυτή που επιτάχυνε την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου εμποδίζοντας την  ανάκαμψη που είχε αρχίσει να διαφαίνεται το 2014.  Απλά πράγματα που έχουν συνέπειες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ