today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Διορίζουν νέο Δ.Σ. στην ΕΥΔΑΠ μια βδομάδα πριν τις εκλογές

Μια απίστευτα προκλητική “πατέντα” φαίνεται ότι έχει βρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελέγξει εκκρεμότητες και διαγωνισμούς που τρέχουν στο ευρύτερο κράτος, διορίζοντας όπου μπορεί, όπως στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, δικούς της εκλεκτούς οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους πολυετή θητεία.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του ThePresident, το Υπερταμείο στο οποίο έχει πλέον περάσει η (τυπική) κυριότητα της ΕΥΔΑΠ προγραμματίζει το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, προκειμένου να προκαταλάβει τη βούληση της νέας κυβέρνησης, που όπως όλα δείχνουν θα είναι  κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο προγραμματισμός του Υπερταμείου προβλέπει την αλλαγή 9 εκ των 15 μελών του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ την προσεχή Τετάρτη 26/6 στις 11 το πρωί όπου στις επίμαχες θέσεις θα τοποθετηθούν εκλεκτοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες στα ονόματα που θα στελεχώσουν τις επίμαχες θέσεις περιλαμβάνονται και πρόσωπα με θητεία σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., προκειμένου η αλλαγή αυτή να περιβληθεί με δήθεν υπερκομματικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η στελέχωση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ με πρόσωπα της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άσχετη με τον κολοσσιαίο  διαγωνισμό αξίας 325 εκατομμυρίων Ευρώ που προκηρύχθηκε μέσα στην προεκλογική περίοδο και αρχικό στόχο ολοκλήρωσης, πριν την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι στην ηγεσία του Υπερταμείου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί σχεδόν ολόκληρη η δημόσια περιουσία, βρίσκεται η Ουρανία Αικατερινάρη, κόρη πρ. Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασιμίνας Ξηροτύρη, η οποία επελέγη από το Υπουργείο Οικονομικών, μόνο μέτοχο του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπερταμείο δεν έχει ακόμα ενημερώσει τους άλλους μετόχους της ΕΥΔΑΠ, όπως π.χ. το ΤΑΙΠΕΔ, για τα πρόσωπα τα οποία πρόκειται να προτείνει, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες για τους λόγους της επίσπευσης της διαδικασίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη ενήμερη για τις προθέσεις του Υπερταμείου, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ετοιμάζεται να αντιδράσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτεί τετελεσμένα, ειδικά σε εταιρίες δημοσίου συμφέροντος όπως η ΕΥΔΑΠ, ούτε είναι πρόθυμη να αποζημιώσει τα στελέχη που θα επιλεγούν για λίγες μέρες, προκειμένου να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Να θυμίσουμε, ότι όπως αποκάλυψε το ThePresident, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίσης, απέστειλε επιστολή στους εργαζόμενους με την οποία τους ενημέρωνε ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει στο τιμόνι της εταιρίας. Ορισμένοι από τότε έσπευσαν να μιλήσουν για λύση ανάγκης που προέκρινε η κυβέρνηση, προκειμένου μια νέα διοίκηση, χωρίς εμφανείς κομματικές φορτίσεις, να μπορέσει να διεκπεραιώσει, χωρίς  αναταράξεις, τον διαγωνισμό των 325 εκ Ευρώ.

Ήδη με ανακοίνωσή του ο απερχόμενος επικεφαλής της Εταιρίας Ι.Μπενίσης έδωσε παράταση 37 ημερών για  διαδικασίας κατάθεσης των προσφορών για τον διαγωνισμό του έργου λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια, με πρόσχημα τη “διεύρυνση του πλήθους των διαγωνιζομένων που θα είναι προς όφελος της εταιρείας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος”, επιχείρημα όμως που όμως αμφισβητείται από την ίδια την ανακοίνωσή του, η οποία σε άλλο της σημείο κάνει λόγο για επιχειρηματικούς ομίλους που παρότι “γνώριζαν εδώ και έναν χρόνο  ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως και ζητούν τώρα παρατάσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ