today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Μ.Βέμπερ διχάζει αντί να ενώνει λέει ο Α.Τσίπρας

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη προεδρία της Κομισιόν εξέφρασε εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να βρεθεί κανένα πλαίσιο συναίνεσης για την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, για την οποία παρατήρησε ότι διχάζει αντί να ενώνει.

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους προοδευτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας υποψήφιος που έχει εκφραστεί με ακραίο τρόπο εναντίον χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά και εναντίον των κοινών μας αξιών όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική σύγκλιση», είπε χαρακτηριστικά για τον υποψήφιο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Φρανς Τίμερμανς και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τις δηλώσεις υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε τη συμπαράσταση των προοδευτικών ηγετών στη προσπάθειά που θα καταβάλει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με σκοπό να υπάρξει σαφής καταδίκη και ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων από πλευράς ΕΕ εναντίον της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πρώτο μέρος της προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES συμμετείχαν αποκλειστικά αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ