today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

ΟΕΦΕ: Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία

Τα θέματα της Χημείας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών ήταν ίσως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με το σχόλιο της ΟΕΦΕ.

«Οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέριες της θεωρίας. Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου» προστίθεται στο σχόλιο της ΟΕΦΕ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα προσανατολισμού που είχε πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς είχε προηγηθεί η Φυσική για τα θέματα της οποίας η ΟΕΦΕ είχε ανακοινώσει ότι ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, δεν κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης και απαιτούσαν για την πλήρη επίλυσή τους χρονικό διάστημα πολύ πέραν του 3ωρου.

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν σαφώς διατυπωμένα και κλιμακούμενης δυσκολίας.

«Απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας ασκήσεων. Είναι απαιτητικά ως προς το χρόνο και απευθύνονται σε καλά πρετοιμασμένους μαθητές που έχουν εμπεδώσει την ύλη η οποία καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου» προσθέτει η ΟΕΦΕ και καταλήγει:

«Το επίπεδο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς».

Στα Λατινικά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μπορούν να αριστεύσουν

Για τα Λατινικά η ΟΕΦΕ σημειώνει ότι τα θέματα ήταν εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Όπως σημειώνεται ένα από τα κείμενα προς μετάφραση είχε τεθεί και στις περσινές εξετάσεις.

«Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το έυρος της ύλης. Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν προκάλεσε καμία δυσκολία. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο σύνολο των ασκήσεων του συντακτικού εξετάστηκαν μονομερώς και τμηματικά ορισμένα συντακτικά φαινόμενα» προσθέτει η ΟΕΦΕ και καταλήγει για τα θέματα των Λατινικών:

«Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν».

Σήμερα ήταν η προτελευταία ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, αφού μένει μόνο η εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας (μάθημα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ