today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

“Γαλάζιες”… true stories στη Θεσσαλονίκη -Παραλειπόμενα από την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη

Ο Θεόδωρος Καράογλου της Β΄ Περιφέρειας και ο Κώστας Γκιουλέκας της Α΄, ήταν οι πρώτοι βουλευτές που προϋπάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς έμπαινε στο Porto Palace, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη και ομιλία στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε μαγνήτη για εκατοντάδες νεοδημοκράτες, αν αι υπήρξαν απουσίες που σχολιάστηκαν…
Χαρακτηριστικός διάλογος σε «πηγαδάκι»… γνωστών στελεχών.
– «Είδε κανείς τον Ζέρβα»;
– «Γιατί, Νεοδημοκράτης είναι;»
– «Όχι, αλλά είναι εν αναμονή δήμαρχος κι αυτή δεν είναι κομματική εκδήλωση, είναι εκδήλωση επιχειρηματικού φορέα, στην οποία μιλάει ο επόμενος πρωθυπουργός…»
True story!


Παρατηρώντας τους εν αναμονή υποψηφίους βουλευτές (ανακοινώνονται οσονούπω), ξεχώριζες εύκολα τους «έμπειρους» και ασφαλείς, αλλά και τους νέους και αμήχανους… Ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Βενιέρης, που περνά για πρώτη φορά από το μετερίζι της δημοσιογραφίας στον πολιτικό στίβο, αφού θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ήταν σαφώς μεταξύ εκείνων που βίωναν έντονες στιγμές «αμηχανίας» στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως υποψήφιος μεταξύ… ψηφοφόρων και συνυποψηφίων. Δείγμα ανθρώπου προσγειωμένου κα σοβαρού, με συναίσθηση των ευθυνών του ρόλου που εκλήθη να αναλάβει θα πουν κάποιοι. Και γνωρίζοντας καλά τον συνάδελφο… true story!


Εν αναμονή του προέδρου της ΝΔ, επίκεντρο… συγχαρητηρίων είχε γίνει ο νεοεκλεγείς πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαΐωάννου. Προσωπικότητα με δεδομένη εκτίμηση και συμπάθεια από το σύνολο των «τάσεων» της ΝΔ, αλλά και από στελέχη άλλων πολιτικών χώρων, ο νέος πρύτανης δεν προλάβαινε… τις αγκαλιές και τις χειραψίες. Και γνωρίζοντας τον δυναμισμό του, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του επισήμαναν ότι έχει την ευκαιρία να συνδέσει το όνομά του, με το «καθάρισμα» της πανεπιστημιούπολης από την παραβατικότητα και τους τραμπουκισμούς… Ο ίδιος απλά χαμογελούσε. Αλλά με αποφασιστικότητα. True story!

Πολλά τα πηγαδάκι… Σε ένα από αυτά εθεάθησαν να ανταλλάσσουν εμπειρίες η «παλιά» του ψηφοδελτίου της Α΄Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη και ο προδιαγραφόμενος «νέος» Δημήτρης Κούβελας. Εκεί κοντά ήταν και Στράτος Σιμόπουλος, που περιμένει να ανακοινωθεί επίσης ως υποψήφιος στην Α΄ περιφέρεια, ο έμπειρος από την Β΄περιφέρεια Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αλλά και ο Κώστας Φωτίου που διεκδικεί μια θέση επίσης στο ψηφοδέλτιο της Β΄Περιφέρειας. Ιδιαίτερα αισιόδοξα, κάποια στελέχη και εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές, εξέφραζαν την εκτίμηση ότι υπό προϋποθέσεις η ΝΔ μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και δέκα έδρες στη Θεσσαλονίκη με αφετηρία τη σιγουριά της κατάκτησης 7-8 εδρών και τις εκτιμήσεις για προδιαγραφόμενη μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Τάσος Σπηλιόπουλος, στη σιγουριά των 7-8 εδρών, σταματούσε τα σχόλια… Παλιά «καραβάνα» γαρ, προτιμά να χαίρεται για το παραπάνω από αυτό που περίμενε, παρά να στεναχωριέται για κάτι λιγότερο από τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργούνται.


Μπροστά στην είσοδο της αίθουσας όπου θα πραγματοποιούσε την ομιλία του, περίμενε τον Πρόεδρο της ΝΔ το Θεσσαλονικιό «ντουέτο» του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης της Α΄Θεσσαλονίκης και ο Σάββας Αναστασιάδης της Β΄Περιφέρειας, εκπέμποντας και το μήνυμα της αγαστής συνεργασίας που είχαν μεταξύ τους τόσο καιρό στον Τομέα Εξωτερικών.


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μπορεί να απουσίαζε χθες, αλλά ο Νίκος Ταχιάος ήταν εκεί. Και οι τελευταίες πληροφορίες, τον φέρουν να έχει πειστεί και να κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε…

Διάσημος δήμαρχος πάντως, υπήρχε στον χώρο. Ο νεοεκλεγείς στην Καλαμαριά Γιάννης Δαρδαμανέλης, που με τον άθλο που πέτυχε σε έναν παραδοσιακά κεντροαριστερό (κυρίως ΠΑΣΟΚ) Δήμο, απέκτησε …ταχύτατα μεγάλη φήμη στις τάξεις της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Τα έλεγε με τον Δημήτρη Σταμάτη, όταν έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους χαιρέτησε μαζί, δίνοντας και από κοντά τα συγχαρητήρια στον νέο Δήμαρχο Καλαμαριάς.


Άλλη μια δημοσιογράφος που ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη του σταυρού στην Α΄Θεσσαλονικης με τη ΝΔ, η Σύνθια Σάπικα, από την ΕΡΤ3. Θηλυκή υποψηφιότητα με θήλυ επιτελείο… Καλή επιτυχία στη συνάδελφο.


Πάντα όταν, ένα κόμμα οδεύει προς την εξουσία, βρίσκονται και κάποιοι γραφικοί να εκπέμψουν μια δόση αλαζονείας. Και άντε να είναι απλά από τη βάση της παράταξης, πάει κι έρχεται… Όμως, όταν πρόκειται για πρόσωπα που «φιγουράρουν» ως μέλη του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, κάτι δεν πάει καλά. Διότι το να απευθύνονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων σε ανθρώπους που εργάζονται, επειδή… τους κόψαν για δευτερόλεπτα τη θέα στο βήμα, πρόσωπα σαν κάποιον Μάριο, που θήτευσε στο Big Brother του ΑΝΤ1, δίπλα στο ασφαλώς διασημότερο Γωγουλίνι και την –διασημότερη από τον ίδιο επίσης- κυρία Ρούλα, όσο νά`ναι αποπνέει μια γραφικότητα… Κρίμα δηλαδή, για τα άξια στελέχη που μπορεί να αναδείξει αυτός ο μηχανισμός. True Story…
Β.Μωυσής

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ