today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Το «γαλάζιο»… γλυκό, στη Θεσσαλονίκη «δένει» καλά. Το Νεοδημοκρατικό παρασκήνιο

  • Καλή περίοδος φαίνεται πως ξεκινά για τη Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κομμάτια του φιλελεύθερου «παζλ» βρίσκουν… τη θέση τους και η εικόνα ανασύνταξης των δυνάμεων γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη. Ακόμα και «παράπονα» που διατυπώθηκαν στην 1η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στην πόλη υπό τη νέα ηγεσία του Τάσου Σπηλιόπουλου, φαίνεται πως υπηρετούν με τον τρόπο τους αυτή τη διαδικασία. Βλέπετε, οι γνωρίζοντες, εκτιμούν πως το μήνυμα προέδρων ΝΟΔΕ, ότι για αρκετό καιρό απουσιάζει ουσιαστική επαφή της κεντρικής διοίκησης με τον «μηχανισμό» της Θεσσαλονίκης και υπάρχουν παραμελημένες δυνάμεις, αποτελεί ουσιαστικά μήνυμα ενός «μπλοκ»… φίλων Παπαμιμίκου, ότι μετά από μια τριετία επίδειξης απόλυτης παραταξιακής νομιμοφροσύνης και καλής έως «κοσμιοτάτης» διαγωγής, δικαιούται να αναμένει μια ανταπόδοση, με τη πλήρη επανενεργοποίησή του, πάντα στο πλαίσιο μιας συνθετικής προσέγγισης. Αυτό συνοδεύεται και από την προσπάθεια του ιδίου Ανδρέα Παπαμιμίκου να καταλάβει μια θέση στο ψηφοδελτιο της ΝΔ στη Α΄ Θεσσαλονίκης, προοπτική που φαίνεται υπό προϋποθέσεις να συναντά και τη συναίνεση του νέου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, ιδιαίτερα αφού η υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει ελευθερώσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

 

  • Στα δημοτικά, ο Νίκος Ταχιάος μοιάζει να πηγαίνει «τρένο», που λένε, αλλά και με τους ρυθμούς άλλων «γαλάζιας» προέλευσης υποψηφίων που κινούνταν πιο χαλαρά μέχρι πρότινος, να εντείνονται στην τρέχουσα περίοδο (π.χ. Χάρης Αηδονόπουλος). Ο Γιώργος Ορφανός, ο -κατά πολλούς μόνος σίγουρος να παραμείνει ως την κάλπη- «αντάρτης» της ΝΔ, παρουσιάζει τη Δευτέρα την παράταξή του και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του. Εκτιμάται όμως, ότι ενόψει Β΄ γύρου, η επικοινωνία με τη ΝΔ θα παραμείνει σε καλό κλίμα.

 

  • Ένας άλλος σημαντικός τοπικός «πόλος» επίσης φαίνεται πως ακολουθεί τη δική του πορεία κατά τρόπο που δεν «τέμνει» επιδιώξεις άλλων, αλλά αντιθέτως συμβάλλει στο ενωτικό κλίμα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επικεντρωμένος στο έργο του ως περιφερειάρχης για μια ακόμα θητεία, «οικοδομεί» την μελλοντική του επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενισχύοντας και το ευρωπαϊκό προφίλ του –και την αντίστοιχη διασύνδεση- με το γραφείο της ΠΚΜ που εγκαινίασε στις Βρυξέλες, παρόντος του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και παραγόντων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

  • Οι σχέσεις βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη (δεδομένων και εν δυνάμει) φαίνεται πως διανύουν τις καλύτερες των περιόδων, καθώς η στροφή κάποιων ονομάτων προς το αυτοδιοικητικό τοπίο, σε συνδυασμό με την προοπτική ανάδειξης έξι, ή ακόμα και επτά βουλευτών στην Α΄ Θεσσαλονίκης, μειώνει τα άγχη, ενώ αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και στη Β΄ περιφέρεια

 

  • Αν κάτι ελλιπές εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στο «γαλάζιο»… γλυκό της Θεσσαλονίκης, είναι το γυναικείο άρωμα. Η εκλεγμένη Έλενα Ράπτη, η Άννα Ευθυμίου και η Βίκυ Νάκου, δεν αρκούν για να ολοκληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών. Η απαιτούμενη ποσόστωση βλέπετε, προς το παρόν δεν καλύπτεται και η αναζήτηση γυναικών που να συνδυάζουν προθυμία αλλά και δυνατότητα κοινωνικής διείσδυσης και εμπλουτισμού της απήχησης της ΝΔ, συνεχίζεται…

Β. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ