today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ο νόμος Σαμαρά που απέτρεπε τον διορισμό συγγενών και η προκλητική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ (έγγραφα)

Αίσθηση προκαλεί η ένταση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να επιβάλλει διάφορα ρουσφέτια, είτε βολεύοντας τα “δικά του παιδιά” με νομοθετικό τρόπο, είτε εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια του νόμου, τα οποία ο ίδιος δημιούργησε.

Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι η αμυντική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, όταν κάποιος πολιτικός του αντίπαλος ή δημοσιογράφος τους επικρίνει για τους δεκάδες διορισμούς συγγενών και φίλων: “Μα και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν”, ισχυρίζονται οι ΣΥΡΙΖΑΙοι επιχειρώντας να μετριάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις.

Είναι όμως αλήθεια ότι και οι προηγούμενοι διόριζαν τους συγγενείς τους στη Βουλή ή στο ευρύτερο κράτος; 

Προφανώς και όχι. Γιατί αυτό που δεν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός είναι ότι οι “προηγούμενοι”, και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε ψηφίσει νόμο, αμέσως μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας,  με τον οποίο απαγορευόταν o διορισμός “συζύγου ή συγγενούς μέχρι και Β΄βαθμού, μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού”σε οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο, ειδικά σε θέσεις μετακλητού, ή σε εκείνες  που δεν χρειάζονταν εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σαμαράς με αυτή τη νομοθετική του πρωτοβουλία ήρθε σε ρήξη με τον Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος ως πρόεδρος της Βουλής για μία μέρα, είχε χρησιμοποιήσει τα σχετικά προνόμια που του έδινε η θέση του, αλλά και με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι -σε προηγούμενη περίοδο- είχαν σπεύσει να τακτοποιήσουν τους συγγενείς τους…

Πίστευε, ότι δεν μπορεί δύο μέλη από την ίδια οικογένεια να μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, και κυρίως θεωρούσε ότι όλοι οι νέοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, και όχι κάποιο πλεονέκτημα λόγω των πολιτικών καταβολών τους ή του ονόματός τους.

Ο νόμος αυτός όμως δεν κράτησε πολύ. Γιατί αμέσως μόλις ανέλαβε ο κ. Τσίπρας, παρέκαμψε το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, προκειμένου να αποκαταστήσει τους συγγενείς των Βουλευτών και στελεχών της “πρώτης φοράς Αριστεράς”, αλλά και των ΑΝΕΛ.

Και κάπως έτσι, με προκλητικό τρόπο  φτάσαμε στο όργιο διορισμών συγγενών της κυβέρνησης της Αριστεράς, όπου στην πάροδο του χρόνου τακτοποιήθηκαν ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, ο αδερφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, η τ. σύζυγος του προέδρου της Βουλής, η θυγατέρα της αντιπροέδρου της Βουλής, η κόρη υπουργού προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ, άλλη κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλά αμοιβόμενη κρατική θέση, η κόρη τ. βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, με ετήσιο μισθό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η σύζυγος και η κόρη νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η σύζυγος άλλου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (παρ΄ότι ρητώς απαγορεύεται) στην Ευρωβουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το ThePresident στην κατοχή του, οι διορισμοί συζύγων και συγγενών κυβερνητικών στελεχών στο ευρύτερο δημόσιο ξεπερνούν τους 150!

Παράλληλα, εκτός από τους διορισμούς, δεκάδες είναι οι “δουλειές” που δόθηκαν σε συγγενείς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μαζί με όλα αυτά τα πρωτοφανή πρέπει να αναφερθεί και η γενναία κρατική επιχορήγηση που δόθηκε σε κόρη μεγαόσχημου μέλους της κυβέρνησης της Αριστεράς, προκειμένου να ικανοποιήσει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εντοπίζουν ισχυρό ρήγμα στην ήδη προβληματική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των δεκάδων ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, το ρήγμα αυτό είναι αντίστοιχο με εκείνο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του Αλέξη Τσίπρα σε κότερο εφοπλιστικής οικογένειας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την αυτονόητη προϋπόθεση παραπομπής στην πηγή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ