today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Υπό δημοσκοπική κατάρρευση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο με τα ρουσφέτια

Πτώση συνεχίζει να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις εν μέσω της “θύελλας” που έχουν προκαλέσει τα πρωτοφανείς ρουσφέτια της κυβέρνησης με τοποθετήσεις και μετατάξεις “ημετέρων” μόλις ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές.

Η διαπίστωση ότι ο μοναδικός λόγος που η κυβέρνηση θέλησε να μείνει η Βουλή ανοιχτή ήταν για να εξυπηρετήσει ρουσφετολογικές μετατάξεις και τοποθετήσεις έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και τις έντονες αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης. Το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπο όλο και περισσότερο με την αγανάκτηση της κοινής γνώμης.

Σάλο έχουν προκαλέσει και οι αχαρακτήριστες απαντήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια. Υπενθυμίζεται πως η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου ζητώντας συγγνώμη μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ “αναγκάστηκε”… να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε πως δεν αισθάνεται κανένα ίχνος ενοχής και ευθύνης.

Ενόψει της επίσημης προκήρυξης των πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, καταδεικνύει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκτίμηση ψήφου δίνει στη ΝΔ από 37% έως 42,6% ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ από 27% έως 32,2%, δηλαδή μεσοσταθμικά μία διαφορά 10,2%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,2% έως 9,2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 162 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή 13 και η ΜΕΡΑ 25 10 έδρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με τον Αλέξη Τσίπρα να ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την Γιάνη Βαρουφάκη.

Παράλληλα, υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 65% των ερωτηθέντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ