today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Süddeutsche Zeitung: Άρνηση Μέρκελ για ταχεία έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Σκοπίων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τις ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην επιθυμία να ξεκινήσουν σύντομα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. Μετά το βέτο του γάλλου προέδρου, Εμμανουελ Μακρόν, στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, βάζει με τη σειρά της “φρένο” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung” η γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε αρνητικά στην επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσει γρήγορα ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. Η κ. Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής ότι μια απόφαση είναι πιθανή το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

«Λυπάμαι πολύ που τα κόμματα CDU/CSU αρνούνται να αρχίσουν τον Ιούνιο – όπως είχαν υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο – ενταξιακές συνομιλίες με την Αλβανία και τα Σκόπια», δήλωσε ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μ.Ροθ στην εφημερίδα.

«Έχοντας υπόψη τη δική μας ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνουμε αξιόπιστοι και να στείλουμε θετικά σήματα. Όλα τα άλλα θα ήταν αμέλεια από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής», κατέληξε ο κ. Ροθ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ