today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας διέσωσαν εκατοντάδες μετανάστες

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας διέσωσαν περίπου 400 μετανάστες κατά τη διάρκεια τεσσάρων χωριστών επιχειρήσεων σήμερα στη θάλασσα και τους μετέφεραν όλους στη στεριά, στο μικρό νησί της Μεσογείου, ανακοίνωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς αφίξεων στη Μάλτα εδώ και πολλούς μήνες.

Μια πηγή από τις τάξεις του στρατού ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί και άλλα πλεούμενα με μετανάστες στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι αρχές της Μάλτας σχεδιάζουν να επέμβουν.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις σημειώνουν ότι βάρκες με μετανάστες επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η Sea Watch International έγραψε στο Twitter ότι μια λέμβος με τουλάχιστον 80 επιβαίνοντες βρίσκεται σε κίνδυνο σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων βόρεια του Γκαραμπούλι στη Λιβύη.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει στο νερό, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν αγνοούμενοι και πνιγμένοι» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι η λιβυκή ακτοφυλακή έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ