today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

TINY HOUSE: Αρχιτεκτονική στην Times Square

Τη συνδρομή της αρχιτεκτονικής στη συνέχιση του κύκλου ζωής των υλικών που πετάμε έρχεται να αναδείξει η εγκατάσταση «TINY HOUSE»: ο με έδρα το Μπρούκλιν καλλιτέχνης και ντιζάινερ Φερνάντο Μαστράντζελο (Fernando Mastrangelo) εξερευνά το μέλλον της ζωής μας με ένα μικρό σπίτι που «φύτεψε» στο μέσον της Times Square στη Νέα Υόρκη.

Με πηγή έμπνευσης τη φύση και τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αλλαγή του κλίματος, το «TINY HOUSE» είναι κατασκευασμένο από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά -όπως ανακυκλωμένο γυαλί και πλαστικό- σε έναν χώρο 16,25 τετραγωνικών μέτρων. «Καθώς έχουμε αρχίσει να βιώνουμε τους χώρους όλο και πιο πολύ εικονικά, τα όρια της φαντασίας μας – ως αρχιτέκτονες και σχεδιαστές – δεν περιορίζονται πλέον σε αυτό το οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε στην πραγματικότητα» εξηγεί ο Μαστράντζελο. «Εδώ είναι το σημείο στο οποίο κάνει την είσοδό του το “TINY HOUSE”. Ένας χώρος στον οποίο μπορούμε να βιώσουμε το μέλλον του ντιζάιν» προσθέτει.

Για να προσφέρει μια στιγμή γαλήνης και ηρεμίας πριν την έξοδο εκ νέου στη θορυβώδη Times Square, ο Μαστράντζελο συνεργάστηκε με το νεοϋορκέζικο γραφείο ντιζάιν Brook Landscape: στον τελικό εσωτερικό χώρο, πριν την έξοδο από το μικρό σπίτι, σχεδίασαν έναν καθησυχαστικό κήπο. Ενώ, βγαίνοντας ο επισκέπτης συναντά φυτά που φέρνουν ένα γύρω το «σπίτι». Μια όαση μέσα στην πόλη.

Η εγκατάσταση είναι μέρος του DESIGN PAVILION, ενός ετήσιου σχεδιαστικού και πολιτιστικού χάπενινγκ κατά τη διάρκεια της NYCxDESIGN, της επίσημης εβδομάδας ντιζάιν της πόλης. Θα παραμείνει στην πλατεία έως τις 22 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ