today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την άδεια στον Κουφοντίνα

Σήμερα θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε περίπτωση που το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε το αίτημα για άδεια του Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου θα συνέλθει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών (σε συμβούλιο) προκειμένου να αποφανθεί επί της αίτησης αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

Παράλληλα, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα βρεθεί μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα εκτός των φυλακών Κορυδαλλού Νίκος Ρωμανός, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές και του μειώνει ποινή που του είχε επιβληθεί από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στο Νίκο Ρωμανό για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ