today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Ν.Δ. για Ξ.Δημητρίου: Κανένα δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την παρέμβαση της κ. Ξ. Δημητρίου ώστε να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα αναφέρει ότι:

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι η Ξένη Δημητρίου, την ίδια μέρα που έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ζήτησε να της σταλεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, καθώς και ο ιατρικός φάκελος του Λουκά της 17Ν, όπως και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Παράλληλα ζήτησε και τα ιατρικά πιστοποιητικά από το νοσοκομείο του Βόλου που αφορούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ σήμερα που έγινε γνωστό ότι εισήχθη προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου, άσκησε την αναίρεση μέσα στο βράδυ.

Όπως λένε συνάδελφοι της κυρίας Δημητρίου, στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν έχει ξαναγίνει αφενός τόσο αργά να ανακοινωθεί η άσκηση αναίρεσης κατά βουλεύματος και αφετέρου η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός.

Στην αναίρεσή της, η Ξένη Δημητρίου επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011, όπως και πρόσφατο δημοσίευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, το οποίο αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει τα συγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί αδείας.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει ότι, αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ