today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Με θετικό λόγο και πρωταγωνιστή τον Κ.Μητσοτάκη η τελική στρατηγική της Ν.Δ.

Με θετικό αφήγημα θα εμφανιστεί η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών, δίνοντας έμφαση στην παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος, που αφορά νέες δουλειές, μείωση φόρων, ασφάλεια, δημόσια παιδεία και υγεία.
Τη στροφή στην πολιτική …κανονικότητα προανήγγειλε ήδη από χθες, με το νέο σποτ της ΝΔ, που πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κεντρικό σύνθημα το μέλλον της Ελλάδας αρχίζει τώρα.

Του Κώστα Πασίση

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή που έχει δοθεί σε όλα τα στελέχη είναι μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να αναδείξουν τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας θα βγουν στον «αέρα» και άλλα σποτ, που θα δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Το στοίχημα για το γαλάζιο επιτελείο είναι οι πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα του κόμματος και η ΝΔ να εισπράξει τη θετική ψήφο τους και όχι μόνο τη δυσαρέσκεια έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συγκεκριμένο θέμα άλλωστε έχει αναφερθεί πολλές φορές και ο αρχηγός της ΝΔ.

Στην Πειραιώς εκτιμάται ότι οι δυσαρεστημένοι-εξαπατημένοι ψηφοφόροι από την πολιτική Τσίπρα και οι λεγόμενοι «κοψοχέρηδες» αναζητούν μια νέα σταθερή πολιτική στέγη που εγγυάται οικονομική ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή την κατηγορία πολιτών στοχεύει να προσεγγίσει πλέον η ΝΔ, αναπτύσσοντας έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο, χωρίς πόλωση και ακρότητες.

Η δεύτερη κατηγορία που θα απευθυνθεί την τελευταία εβδομάδα η ΝΔ είναι η νέα γενιά και οι 17αρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και υπολογίζονται σε περίπου 100.000.
Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες παραμέτρους της προσέγγισης της νέας γενιάς, που αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα, με κυριότερο αυτό της ανεργίας, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αρχίσει να απευθύνεται στους νέους και στις νέες εδώ και ένα χρόνο.

Γίνεται μια προσεκτική και συστηματική προσπάθεια, γιατί οι νέοι στην πλειοψηφία τους είναι αντισυστημικοί και θεωρούν συλλήβδην υπεύθυνους τους πολιτικούς για την κακή πορεία της οικονομίας, τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ασχολείται, με τέτοιου τύπου ζητήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλησιάζει τους νέους, έχοντας ένα βασικό όπλο στη «φαρέτρα» του. Έχει δεσμευτεί ρητά για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού που αφορά νέους έως 25 ετών. Μιλά για προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Κυρίως, όμως ξέρει καλά τα προβλήματα της νεολαίας, που δεν περιορίζονται αυστηρά στο οικονομικό πεδίο.
Ωστόσο, συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ δεν κρύβει ότι η Πειραιώς δε θέλει μάχη «χαρακωμάτων» με το ΣΥΡΖΑ μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών, αλλά αν προκληθεί από το Μαξίμου θα απαντήσει αναλόγως.

Ο μεγάλος στόχος της ΝΔ για το βράδυ της 26ης Μαΐου, πάντως, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει μια ισχυρή λαϊκή εντολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ