today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γ.Κουμουτσάκος προς κυβέρνηση: Οχι σε ενέργειες που θα δεσμεύσουν τη χώρα σε εθνικά θέματα

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που αφορούν εθνικά θέματα, τώρα που βρίσκεται σε φάση αποδρομής, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση σε αυτή την στιγμή της αποδρομής της δεν μπορεί να προβεί σε αποφάσεις που αφορούν μείζονα εθνικά ζητήματα. Σε δεσμεύσεις, ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας καλώ να μην προχωρήσετε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα λίγο πριν φύγετε από την εξουσία», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο τομεαρχής Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας έστειλε, επίσης, μήνυμα και στην Τουρκία ότι οι προκλήσεις της γειτονικής χώρας θα βρουν όλους τους Ελληνες ενωμένους και ότι δεν πρέπει να παρερμηνεύεται η ένταση που υπάρχει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Πρέπει να σταλούν μηνύματα προς την άλλη πλευρά. Η προεκλογική περίοδος στη χώρα μας δεν πρέπει να παρερμηνευτεί από την Τουρκία. Οποιαδήποτε πρόκληση και ένταση θα βρει τους Ελληνες ενωμένους», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Αν νομίζουν ότι οποιαδήποτε ένταση θα μας τρομάξει, τους λέμε ότι θα τρομάξουν οι ίδιοι από τη δύναμη των Ελλήνων όταν είναι ενωμένοι. Αυτή η ενότητα είναι πολύτιμη. Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε δυστυχώς με την υποδαύλιση του διχασμού για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Πρέπει να εγκαταλείψει την διχαστική πόλωση που καλλιεργεί», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Ευρώπης για την κυπριακή ΑΟΖ, ο τομεαρχής Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «έκανε μέγα ατόπημα υιοθετώντας τις απόψεις της Άγκυρας που κινούνται πέραν του δικαίου της θάλασσας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μόνο εκπρόσωπο του κυπριακού λαού. Η κυπριακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ξεκάθαρες και ουσιαστικές αντιδράσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ