today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Oλ.Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος μπροστά στην εκλογική συντριβή που έρχεται

Πρωθυπουργό σε αποδρομή που δεν διστάζει να ταυτιστεί με ό,τι εκπροσωπεί ο κ. Πολάκης, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στη “ΒτΚ”. Επισημαίνει ότι η συζήτηση στη βουλή ανέδειξε “το βαθύ πολιτικό και ηθικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι “έτοιμος να σύρει στη λάσπη το πολιτικό σύστημα σε μία προσπάθεια, αν όχι να διασωθεί, να εμφανίσει ότι όλοι είναι εξίσου λασπωμένοι με τον ίδιο”.

Η κ. Κεφαλογιάννη σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι “ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος μπροστά στο φάσμα της εκλογικής συντριβής που έρχεται. Αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα της πολιτικής του και την οργή των πολιτών, έσπευσε να ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων. Εν προκειμένω, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα επεξεργασμένο οικονομικό σχέδιο αλλά, εμφανώς, για μία κίνηση πανικού” και προσθέτει “στόχος δεν είναι η ελάφρυνση των πολιτών αλλά η συναλλαγή εν όψει κάλπης. Ο κ. Τσίπρας τάζει επιδόματα αντί ψήφων, οι πολίτες απαιτούν σχέδιο για μόνιμη έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη. Μην έχετε αμφιβολία ότι και αυτή η προσπάθεια του κ. Τσίπρα θα αποτύχει”.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστηρίζει ότι η ΝΔ έχει ατζέντα για λίγους τονίζει “είναι πολιτική για λίγους η μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, όπως δεσμεύεται η Ν.Δ.; Είναι πολιτική για λίγους η τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου που καταθέσαμε; Είναι πολιτική για λίγους οι δράσεις μας για μείωση των φόρων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας; Η Ν.Δ. ήταν και παραμένει η μεγάλη λαϊκή παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Με σχέδιο επιδιώκουμε τη δημιουργία πλούτου για όλους”.

Τέλος σε ερώτηση για το εάν είναι αθέμιτο ο πρωθυπουργός να κάνει διακοπές σε σκάφος η κ. Κεφαλογιάννη απαντά: “Είναι αθέμιτο όταν αποκρύπτεται. Είναι, επίσης, αθέμιτο, διότι μπορεί να υποκρύπτει άλλου τύπου σχέσεις, είτε προσωπικές χάρες. Είναι, συνεπώς, η δική του πρακτική, αυτή της απόκρυψης των πραγματικών περιστατικών, που, αν μην τι άλλο, εγείρει ερωτήματα. Και κάτι ακόμα. Ενοχλεί ιδιαίτερα η υποκρισία. Όταν έχεις χτίσει καριέρα κατακεραυνώνοντας τις ελίτ και εμφανίζεσαι να τις συναναστρέφεσαι με αυτόν τον τρόπο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ